ACATISTUL SFINTEI ECATERINA PDF

Arhiepiscopia Tomisului – Parohia Sfanta Mare Mucenita Ecaterina TOMIS PLUS – BOREAL, CONSTANTA. Pantanasa Acatistul Maicii Domnului Vindecatoare de Cancer. Uploaded by. studentx · Acatistul Acatistul Sfintei Marei Mucenite Ecaterina. Uploaded by. mantuitoare a lui Hristos, care consta in prefacerea painii si a vinului in timpul Sfintei Liturghii, pe Sfanta Masa din Acatistul Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina.

Author: Faurr Gojinn
Country: Central African Republic
Language: English (Spanish)
Genre: Life
Published (Last): 11 April 2014
Pages: 153
PDF File Size: 1.21 Mb
ePub File Size: 17.21 Mb
ISBN: 484-4-44941-654-1
Downloads: 41777
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Tunris

Manastirea se afla in mijlocul landsaftului pitoresc Rudi-Arionesti, nu departe de Nistru — la o distanta de 15 kilometri de oraselul Otaci. Manastirea Rudi — numita uneori si Manastirea Rughi — este asezata pe cursul unui rau ce strabate, prin mijloc, padurea acaitstul se intinde pe un mare petic de pamant.

Biserica Sf. M. Mc. Ecaterina

Manastirea Rudi este locul unde simpletea, bunatatea si credinta coexista. Drumul spre acest lacas sacru serpuieste printre peisajele incantatoare de pe malul Bulboacei, un afluent al Nistrului.

In anulcu binecuvintarea episcopului Inochentie de la Husipe mosia fratilor Andronachi si Teodor Rudea si cu sprijinul financiar al negustorului Donciul din Movilau Podolia a fost construita o biserica de piatra cu hramul Sfanta Treime, in stil moldovenesc.

Acest fapt a fost consemnat, in limba slavona, intr-o stintei care s-a ecaerina pana in prezent: Anulluna iunie in ziua 1. Din formularul bisericii Sfanta Treime a schitului Rudi, din anulcitim: A luat cu forta livada, via, pasunile, prisaca.

  COREENE CALLAHAN FURY OF ICE PDF

Dar, ca o pedeapsa pentru faradelegile comise, in moare subit fiica lui Bogus, Anastasia, iar peste un an se stinge cealalta fiica, Ana. La varsta de 62 ani se edaterina si el din viata. Familia Bogus a fost inmormantata pe teritoriul schitului parasit de calugarite in Alaturi de el se afla mormintele fiicelor sale.

Pe peretele stang al nartexului din biserica se mai gaseste inca o inscriptie funerara: Biserica ramasa de la schitul Rudi a fost inchisa in prin decizia autoritatilor eparhiale si a fost data sub supraveghere parohiei din satul Rudi de Jos. Mai tirziu, proprietar devenind un oarecare Mihail Rosea, ruda apropiata a lui Bogus, a fost transformata in locuinta pentru servitori. In timp, complexul monastic a fost abandonat.

Mănăstirea “Sfânta Treime”, s. Rudi, r. Soroca

Casele s-au ruinat si s-au distrus, ramanand marturie doar temeliile lor, un arc de piatra, pe unde era poarta schitului, si biserica dezvelita complet. Manastirea Rudi isi reia activitatea la 24 octombrieprin straduinta arhimandritului Visarion Puiu, a fost aprobata restaurarea ei.

In perioada celui de-al doilea razboi mondial manastirea a fost carmuita de staretul Ioachim Barbus, sub ascultarea caruia se aflau 30 de calugari. In arhipastorul Benedict al Chisinaului a fost silit de sovietici sa inchida manastirea Rudi.

Averea locasului sfint acatiatul fost confiscata, iar calugarii s-au refugiat pe la alte manastiri. Dupa aceasta in manastire s-a instalat casa de copii, iar mai tarziu complexul monastic a fost transformat in spital de ftiziatrie pentru copii, avand si o scoala. Biserica Sfanta Treime a fost folosita si ca depozit. Spitalul a fost evacuat in si pana in manastirea a ramas pustie.

  HORIMOUJA HANNYA PDF

73 best RUGĂCIUNI – PRAYERS images on Pinterest in | Prayers, Prayer and Christian pictures

Inin manastirea Rudi au venit si s-au asezat trei calugari: In au inceput lucrarile de reconstructie a manastirii. Arhitectura bisericii din Rudi are un caracter bine pronuntat al bisericilor moldovenesti din veacul al XVI-lea. Dimensiunile generale ale bisericii nu sunt mari: Inaltimea peretilor din afara e de 9 m, iar turla cu crucea are 20 m.

Planul bisericii este treflat, avand grosimea peretilor de aproape un metru. Tinda se afla in partea sudica a bisericii. In interior pronaosul este despartit de naos printr-un perete sustinut de doi stalpi puternici, avand forma rotunda. Cele trei abside sunt ornamentate cu arcaturi, in care, dupa traditia moldoveneasca veche, se svintei chipurile sfintilor.

Gazde mari nu mai dormiti

Usile si ferestrele cu pervazuri semicirculare nu poarta urme de profilare gotica. Dintre toate bisericile Basarabiei au pastrat aceste profuuri numai usile si ferestrele bisericii Sfantul Dumitru din Orhei, zidita de Vasile Lupu, si ale paraclisului din cetatea Hotinului.

Ghid biserici din Republica Moldova. Contact Form Powered By:

admin